30.07.12 Alle har et ansvar!

For nyligt blev vores race igen og fuldstændigt uretsmæssigt nævnt i en, ellers positiv, web-artikel i Ekstrabladet, der retter et kritisk fokus mod den virkningsløse vupti-vedtagende hundelov. Bullmastiff-folket er jo som altid i disse situationer, hurtig på tasterne, og jeg blev informeret kun få minutter efter at artiklen var offentliggjort på nettet.
En halv times tid senere og efter en ukompliceret mail-korrespondance med journalisten, var artiklen rettet.

En uges tid forinden blev jeg også kontaktet af en bullmastiffejer, der bl.a. havde en forespørgsel om, hvad klubben gør for, at vores race ikke havner på forbudslisten?
Som raceklub, kan vi ikke alene ændre den holdning, der har spredt sig i Danmark blandt politikere og dele af befolkningen, om store hunderacer, og derfor ligger der også et stort ansvar hos dig og alle andre som ejer en bullmastiff.
Vores hovedfokus i forhold til hele denne problematik vedr. raceforbud osv. ligger derfor først og fremmest på de danske bullmastiffejere og opdrættere. Det er opdrætternes ansvar at sælge til nogle familier, der er ansvarlige hundeejere og gode repræsentanter for racen.
Desuden er budskabet fra klubben, at man som hundeejer (uanset race) altid skal holde sin hund i forsvarligt halsbånd og line på lufteturene med mindre det er et indhegnet område, hvor der ikke er offentlig adgang. Desuden skal hundeejerens have altid være indhegnet på forsvarlig vis.
Dernæst ligger vores fokus på, hvad vi kan gøre i forhold til politikere og andre offentlige instanser og det arbejder vi naturligvis på løbende. Men hvis landets bullmastiffejere ikke også gør en indsats, for at undgå at vores race havner i politiets opgørelse over bidepisoder, kan vi ikke gøre noget som helst for vores race.

25.02.11 Observationslisten er en realitet

Regeringens såkaldte observationsliste er nu en realitet og beklageligvis har politikerne valgt at medtage vores race på den liste. Observationslisten har ingen retsvirkninger og "man skal som besidder af en hund på observationslisten, således ikke foretage sig noget særligt i den anledning" (citat fra ministeriet). Men observationslisten indeholder hunderacer som Justitsministeriet mener, har egenskaber der stiller særlige krav til ejerens håndtering og opdragelse, at det kan overvejes, om de i forbindelse med en evt. revision af hundeloven i 2013 bør omfattes af det allerede vedtagne raceforbud.

Læs mere …

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler