25.02.11 Observationslisten er en realitet

Regeringens såkaldte observationsliste er nu en realitet og beklageligvis har politikerne valgt at medtage vores race på den liste. Observationslisten har ingen retsvirkninger og "man skal som besidder af en hund på observationslisten, således ikke foretage sig noget særligt i den anledning" (citat fra ministeriet). Men observationslisten indeholder hunderacer som Justitsministeriet mener, har egenskaber der stiller særlige krav til ejerens håndtering og opdragelse, at det kan overvejes, om de i forbindelse med en evt. revision af hundeloven i 2013 bør omfattes af det allerede vedtagne raceforbud.

Alle der ejer eller kender en ÆGTE bullmastiff ved, at racen naturligvis ikke hører til på denne liste, og derfor kan vi nu vælge om vi vil sætte os ned og klynke, og skrive side op og side ned om vores fantastiske race og hvor uretfærdigt den er blevet behandlet eller om vi aktivt vil bevise at vores race KUN er havnet på listen fordi det var den "flaskehalsen pegede på".

Det er Dansk Bullmastiff Klub's holdning at vi selvfølgelig skal gøre det sidste og derfor skal vi alle sammen huske på at det er os, som hundes ejer, der har ansvaret for at vores hund ikke havner i situationer, hvor den kunne begå fejl; derfor hold altid din hund i snor på offentligt tilgængelige steder. Uden snor kunne din hund måske løbe hen til den forkerte hund, som ikke er lige så sød og tolerant som din og dermed havne i problemer.
Husk, at majoriteten af alle de alvorlige bid-episoder der har præget dagspressen i en lang periode, har involveret løse hunde; forårsaget af en uansvarlig beslutning om at slippe hunden løs, forårsaget af uansvarligt udstyr der ikke holdt eller uansvarlig indhegning der ikke holdt. eller sagt med andre ord: uansvarlige hundeejere. Og selvom episoderne ikke har involveret bullmastiffen skal vi alligevel huske vores ansvar.

Husk at du som ejer af en stor hund har et stort ansvar!
Og,
Husk at du som ejer af en lille hund har et stort ansvar!

Som opdrætter har du en særlig forpligtigelse i forhold til at rådgive dine hvalpekøbere om krav til racens håndtering og opdragelse. Det er vigtigt, at hund og ejer "passer sammen" for, at hunden skal være velfungerende. Ejeren skal opfylde hundens behov, f.eks. til aktivering, motion, opdragelse, fodring, træning, pelspleje, fysiske forhold m.m. og sådan er det for ALLE racer.
Derfor må vi også tage kraftig afstand fra Justitsministeriets observationsliste, da den kunne signalerer at kun racerne nævnt der, vil kræve noget særligt. ALLE racer kræver noget særligt.

 

Falsk varebetegnelse

Desværre sker det oftere og oftere at hvalpe fra den uregistrerede avl, sælges med falsk varebetegnelse. Div. blandinger sælges på nettet som racerene bullmastiffer til familier, der i god tro betaler både 7, 8, og 9.000 kroner for en "raceren" bullmastiff uden stamtavle. Måske er virkeligheden den at familien har betalt 9.000 kroner for en "tikkende bombe", fordi familien og hunden ikke passer sammen og familien ikke kan opfylde hundens behov, da hunden i kød og blod er en blanding af forskellige racer med forskellige behov. Ugen før har den samme familie måske brugt flere dage på at søge råd og vejledning i forskellige forretninger i forhold til at købe lige præcis det surround-sound anlæg der passer til deres stue, man skulle jo nødig betale for noget der ikke passer ind og det bliver også lige tjekket en ekstra gang på varen at det er det mærke man har betalt for.

Pointen er egentlig bare: en bullmastiff kan kun kaldes en bullmastiff hvis den har en stamtavle. Så vil du have dig en bullmastiff med en bullmastiffs egenskaber, så køb en med stamtavle.

Dansk Hunderegister (DHR)

Selvom alle hundesagkyndige og al sund fornuft peger på, at det grundlæggende er ejerens ansvar når hunden forvolder en bid-skade, har politikerne med raceforbuddet lovgivet Danmark ud fra en direkte modstridende holdning, hvor det er hundens race der stilles til ansvar. Og med den holdning er en del af vores races skæbne nu lagt i hænderne på DHR, der forvalter det register hvori det står, hvilken race en hund er.

Derfor skal det nævnes, at Dansk Bullmastiff Klub medio 2010 oprettede en PR-gruppe til at varetage det proaktive arbejde ifht. DHR. Denne gruppe arbejder målrettet på at få stoppet den tilfældige registrering af hunderacer i Danmark; en blandingshund med falsk varebetegnelse, altså en hund købt som en ægte bullmastiff uden papirer må ikke kunne registreres i DHR som en bullmastiff.

Derfor vil PR-gruppen kæmpe med poter og klør for at vi fremadrettet bliver et led i registreringen af bullmastiffer i DHR, for med den lovgivning politikerne har vedtaget, skal vores race IKKE beskyldes for noget den ikke har gjort, da det højst sandsynligt vil betyde at den kan blive omfattet af forbuddet i 2013.

Alle kommentarer eller tilkendegivelser vedr. denne skrivelse bedes sendt til PR-kontakten

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler